Marjastus ja sienestys
Matikkalan ja ruokolahden ympäristön metsät ovat täynnä kerättävää etenkin syksyllä. Metsästä poimit mustikat, puolukat ja suomuuraimet sieniä unohtamatta. Taskuun kannattaakin napata sienikirja, jos sienet eivät ole vielä tuttuja.
Pyöräily

Pyörä mukaan ja polkemaan hiekkaisessa mäkimaastossa, joka vaihtuu yllättäen metsäksi tai kalliopohjaksi. Vaihtelevuudesta tai ylä- ja alamäistä ei ole pulaa, mutta tasaisempaakin tietä löytyy ja sitä pitkin pääse vaikka lähellä sijaitsevaan Ruokolahden keskustan alueelle täydennystä hakemaan.

Uinti

Swimmarit jalkaan ja Saimaaseen! Ranta on noin 500 metrin päässä ja tietysti vain mökkien käytössä. Erinomainen hiekkapohja tarjoaa herkkua jalkapohjille.

Patikoimaan

Matikkalan luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet patikointiin metsäpoluilla ja ulkoilureiteillä vaihtelevassa maastossa.

Urheilu ja liikunta

Muutaman sadan metrin päässä sijaitseva Freeski-laskettelukeskus ja sen ympäristö tarjoaa uskomattoman upeat maisemat juoksemiseen ja lenkkeilyy sekä talven saapuessa hiihtoon, lasketteluun ja vaikka lumikenkäilyyn. Talviliikuntavälineitä voit vuokrata Freeskiiltä. Katso lisää Freeski-laskettelukeskus.

Lähellä

Noin 5 km säteeltä löydät lisäksi Ruokolahden liikuntapalvelut, liikuntahalleineen, urheilukenttineen ja jääkiekkokaukaloineen.

Noin 25 km säteellä on kaksi kylpylää, kaksi golf-kenttää, kolme keilahallia, jää-, tennis- ja jalkapallohalli.

Grillikota

Grillikota vieraidemme käytössä majoituksen aikana.

Tynnyrisauna & palju

Vuokrattava tynnyrisauna ja palju, saatavilla vain mökeille Sirppi ja Pihlaja.

Veneet & ranta

Vuokrattavat soutuveneet ja yksityinen uimaranta vieraillemme.